Turbodmychadlo

Elektronický obchod firmy Maxi – L se zabývá prodejem náhradních dílů do vozidel značky Škoda. Náhradní díly z e-shopu firmy Maxi – L jsou nové a většina náhradních dílů je skladem. V popisu u náhradního dílu je vždy uvedeno, zda se jedná o originální náhradní díl nebo o dovozový díl. V nabídce e-shopu Maxi – L naleznete náhradní díl turbodmychadla pro vozy Škoda.

Turbodmychadlo je dmychadlo, které je poháněné výfukovými plyny. Pohonnou jednotku tvoří turbína. K velkému rozšíření turbodmychadla došlo použitím u spalovacích motorů. Byl zvýšen celkový výkon motoru zvýšením množství vzduchu a paliva, který vstupuje do spalovacího prostoru. Výhodou použití turbodmychadla je velký nárůst výkonu motoru při malém zvýšení hmotnosti. Použitím turbodmychadla je využita jinak neužívaná energie výfukových plynů a zvyšuje se tím celková účinnost pohonné jednotky.

U benzínových motorů je nevýhodou nutnost použití nižšího kompresního poměru, aby byl vyloučen samozážeh paliva. Účinnost motoru v nízkých otáčkách je tím nepříznivě ovlivněna, protože v té době turbodmychadlo nedodává potřebné množství vzduchu.

U dieselových motorů s turbodmychadlem nemůže tento problém nastat, protože dieselové motory jsou založeny na principu samovznícení paliva.

Turbodmychadlo Adresa : http://maxi-l.cz/nahradni-dily-skoda/
Kategorie: Auto-Moto
Klíčová slova: turbodmychadlo, Maxi-L, náhradní díly, Škoda, náhradní díl Škoda
Uloženo: 28.05.2014
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Další­ weby o autech: Ford Fiesta, malý Fiat Punto, oblí­bený Peugeot 206 a legendární­ luxusní­ automobil Dodge Viper.

 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde